http://akomondor.hu/wp-content/uploads/2017/01/slider.png
slider

Komondorok téli muzsikája

27 feb, 2018

Komondorok téli muzsikája

Mostanság, az őrült időjárás miatt, reggelente még fagy, délre pedig már szikrázó napsütés van. Borzasztó érdekes, amikor reggel kilépve felénk csilingelnek a komondorok. Hogy hogyan is csilingel egy komondor? Lehetne ez egy találós kérdés, de én inkább most elmesélem, nekem mit is jelent.

 

Nálunk a kutyák amennyiben nem betegek, kint az udvaron kapnak helyet. Ugyan mindenkinek van saját kutyaháza, ami egy 10-es létszámnál már igencsak impozáns és nemcsak látványban. Persze ezek azok a házak, amiket a leginkább csak a legmegmagyarázhatatlanabb időben használnak csak pont akkor nem, amikor mi úgy gondolnánk, hogy értelme van. Szóval a kutyák kinn az udvaron szépen körbe fekszik a házat és ha dolog van; egy hívatlan madárka vagy róka betéved, akkor indul egy falkaként mindenki és újra scanneli a területet, megbizonyosodva az őrzendő teljes biztonságáról.
De a csilingelésnél maradva. Egy fagyos este a tincsek utolsó 1-2 cm-je megfagy és reggel, ahogy kilépünk hozzájuk és megindulnak felénk, akkor ezek a kis fagyott tincsek egymáshoz ütődve csilingelő hangot adnak. Fantasztikus élmény hallani ezt a komondor muzsikát!

 

Komondor Fajtamentő, Fajtamegőrző Alapítvány

akomondor

Komondor, komondor, komondor.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

EnglishHungary