http://akomondor.hu/wp-content/uploads/2017/01/slider.png
slider

Gróf Batyinkovics Batyu

19 ápr, 2020

Gróf Batyinkovics Batyu

Folytatva mentvényeink történetének bemutatását, most egy alig több mint egy éves kan komondor sorsának alakulását osztom meg veletek.

Batyu igazi, családi komondorként élt egy egykoron. Gazdái kiskölyökként vették, több, másik komondorral élt ő egy hatalmas tanyán. Hogy mi történhetett vele, alig pár hónaposan ( lesett valamilyen magaslatról, vagy elütötték, vagy éppen betegen született, az nem derült ki azóta sem és soha nem is fog), minden esetre nem úgy fejlődött, ahogy kellett volna és szinte halálig éheztette saját magát. Hiába a kitett étel, nem evett és 14 hónaposan a gazdái lemondtak róla.

A kezdeti időben mi is csak azt tapasztaltuk, hogy nem eszik, a szőre is hullik és a kihullott szőr alatt nagy, fekélyes felületek alakultak ki. Nem is nagyon mozgott, inkább csak feküdt és mélabúsan emelte fel a fejét, ha kimentünk hozzá. Orvostól orvosig jártunk vele, adtunk vitamint, étvágygerjesztőt, mindent, amiben hittünk hogy segít, de változás nem történt. Végül egy hasi ultrahang vizsgálaton történt a nagy forduló pont. Nem is ott, de ott kiderült, hogy a hasában semmi probléma nincs, de akkor az az állatorvos azonnali mellkasröntgenre küldött bennünket.  Még akkor, azonnal áttolták a másik vizsgálóba és elkészítették a mellkasröntgent. Ezt meglátva teljesen elképedtünk! Batyu szívburkán hatalmas lyuk tátongott ( szívburok sérv), amelybe becsúszott a mája, a lépe és a beleinek egy része. Ez okozta az összes problémáját. A lehető leghamarabb szívműtétre volt szüksége, amit  egy hét elteltével el is tudtunk végeztetni.( köszönet érte támogatóinknak!)

A változás szinte azonnali volt. Batyu evett és éhes volt és kért enni! Természetesen a sokszor keveset elvet betartva, a gyomra szépen kitágult és kezdte elérni a korának megfelelő súlyt is. Azóta majdnem 2 hónap telt el, megismertettük a pórázzal, naponta sétálni jár és boldogan játszik a többi komondorral az udvarunkon. De a legjobb dolog még előtte van; hamarosan találkozhat egy kedves családdal, akik alig várják, hogy megoszthassák a már gyógyult Batyuval életük hátralévő részét!

akomondor

Komondor, komondor, komondor.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

EnglishHungary