Komondor Fajtamentés

Komondor fajtamentés a háttérben

A komondor fajtamentést én (  Dr. Hegedüs Orsolya ) és férjem ( Hegedüs Csaba ) csináljuk önkéntes alapon ( 2013 óta ) Anyagi és tárgyi juttatás nélkül a saját szabadidőnkben, munka és család ( két csodás gyerkőc és 8 saját komondor és egy puli  ) mellett. A saját zsebből fizetett telefonunkon telefonálunk és saját autónkon indulunk menteni.

Az adó 1%-ból, az adott mentésre kért és beékezett támogatásokból és ismét csak a saját családi kasszánkból finanszírozva a szállítást, a panziót ha kell, az etetést, az orvosi és egyéb költségeket, hiszen telephelyünk sincs még!

A komondor egy igen “speciális fajta” hiszen domináns, erős akaratú, hatalmas termetű és erejű lévén, a mentés nem merülhet ki a rossz helyzetből való kiragadásban és a gyógyításban. Se szállításuk, se örökbe-adásuk nem egyszerű, nem beszélve a bizalmuk helyreállításáról, hiszen egy komondor és gazdája közötti kapcsolat sokkal szorosabb, mint bármely más kutyafajtánál. Azok a komondorok, aki bizalmukat már elveszítették az emberben hosszú hetek vagy hónapok munkájával billenthetők csak vissza, és ha ezt az időt nem szánjuk rá, akkor a későbbiekben vagy a kutya vagy az új gazda látja majd kárát. Ezért mi minden esetben rehabilitáljuk és szocilaizáljuk őket, felmérjük jellemüket, hogy olyan családba tudjuk később adni, ahol kiváló családtagként fogják majd megállni helyüket életük végéig. Ez természetesen idő, olyan idő, amit valahol ( vagy a saját kertünkben, ideiglenes befogadóinknál vagy panzióban) kell eltölteniük. Ez ismét anyagi ráfordítást igényel.

Magunk végezzük a szocializációt, rehabilizációt és készítjük fel mentvényeinket az új életre is.

Az elmúlt időszakban megmentett több mint 400 komondor, akik gondozásunkból családba kerültek ( nem a közvetített vagy mások gondozásában lévő, általunk “csak hirdetett”), hanem akik ténylegesen nálunk vagy kedves ideigleneseinknél elhelyezett általunk mentett komondorok bizonyítják önként vállalt munkánkat jól végezzük! Nézzünk csak Komámra, Vándorra, vagy akár a kis 9-10 hetes komondorkákra , Mátrikára és a többiekre, rajtuk látszik csak igazán mire vagyunk képesek!

Van egy jó kis segítő bázisunk, akik ideiglenes befogadással, ötleteléssel, szöveg-fordítással, szervezéssel segítik munkánkat, az ország különböző területeiről interneten keresztül. Van olyan állatorvosunk, aki felismerte helyzetünk súlyosságát és rendelkezésünkre áll, a nap szinte bármely szakában, ha kell!

Támogatások többsége külföldről érkezeik, amelyért nem tudunk elég hálásak lenni, mert nélkülük egyszerűen nem lenne komondor fajtamentés!!!!

Így hát kérek mindenkit, hogy ezt figyelembe véve írjon bármilyen kritikát, osztogasson jobbnál-jobb tanácsokat, de mégis a legjobb az lenne, ha csatlakozna hozzánk és együtt folytatnánk tovább ennek a kiváló kutyafajtának a mentését!

Aki pedig segíteni szeretne az megteheti a következő módokon;

Komondor Fajtamentő Alapítvány

K@H Bank; 10400212-50526756-54481002

Paypal; komondorrescue@gmail.com

Köszönjük!