[R-slider id='2']

Hajdú megmentése

18 Júl, 2017

Hajdú megmentése

 

 

 

 

Utolsó nap egy 10 napos autómentes időszak előtt, egy majdnem 600 km és egy újabb csoda megélése. De ez nem is egy csoda volt, hanem inkább kettő. 😉

 

 

Hajdú, Hajdú-Bihar megye egyik eldugott gyepmesteri telepén várakozott ránk. Egy olyan helyen, ami nem nevezhető jó felszereltséggel és küllemmel bíró telepnek, de ahonnan hihetetlen erővel és önzetlenséggel ment egy kis csapat, akik néhány hete felvették velünk a kapcsolatot. Ott volt Hajdú és várakozott ránk egy kennelben. …és hogy milyen is egy komondor szabadságvágya? Erre a kérdésre Hajdú tökéletes választ adott;

Ha egy komondort bezársz, akkor bár él, de a lelke meghal, a szeme a távolba réved és csak akkor rebben, ha hozzá lépsz. Akkor felemeli a fejét és őt magát már nem is látod, csak a reményt a szemében, azt a mindent elsöprő hitet, hogy érte jöttél!

Hajdú a saját lábait kezdte rágni a hosszú bezártság okozta frusztrációtól. Állatorvosi vizsgálatok kimutatták, hogy fizikális oka nincs, lelki eredetű a sok seb amit saját magának okozott. Most már biztonságban van, biztonságban egy szerető családban és bár talán nem ez lesz a végállomás az ő életében, minden esetre hatalmas területen 2 négylábú jó baráttal gyógyulhat a lelke. Szeretném megköszönni Lakatos Verának hogy nem hagyta Hajdút elveszni és értesített minket, a befogadó családnak, a hihetetlen szeretet, amivel vártak bennünket és annak a személynek, aki megfinanszírozta nekünk Hajdú mentését!

…és hogy miért írtam az elején, hogy nem is egy csoda, hanem kettő? Mert több mint 2 év után találkozhattunk Békéssel, egy korábbi mentvényünkkel, aki hű társa és barátja lesz Hajdúnak és aki kitörő örömmel és vidámsággal fogadott bennünket tegnap. Ha pedig valaki egy hatalmas, ragaszkodó szeretetcsomagot szeretne, aki árnyékként követi ha kell és aki nyugodt eleganciával mutatja a komondorok méltóságteljes mivoltát, akkor ne keressen tovább, mert rátalált a saját komondorára Hajdú személyében!

Komondor Fajtamentő, Fajtamegőrző Alapítvány

komondormentes@gmail.com

+36-30-746-8753

akomondor

Komondor, komondor, komondor.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

EnglishHungary