[R-slider id='2']

Hajnali “Perecelés”

10 jan, 2018

Hajnali “Perecelés”

Ki tudja mi volt a neve korábban? Talán Suba vagy Betyár, netán Bundás, most már ez nem is fontos, hiszen az az élete véget ért, most pedig sok jó ember segedelmével kaphatott egy új, boldogabb életet.

Nevezhetjük második esélynek, vagy nevezhetjük új kezdetnek, esetleg újjá születésnek; Perec 6-7 évesen talált ránk, talált néhány olyan emberre, akik összefogtak és együtt új esélyt adtak neki.

 

Életének korai éveit nem ismerjük, de néhány éve valaki befogadta, egy telepet adott neki, majd mégis kennelbe kényszerítette. 2017 karácsonyán azonban ki tudja miért kinyitotta a kennel kapuját, Perec pedig megérezte a szabadság illatát és bizony nem állította meg a kerítés vagy a kapu. Ő menni akart, érezni a szabadságot és elindult. Persze nem ment messzire, miért is ment volna, dolgozott benne a komondorok ősi ösztöne, de eldöntötte többé senki nem fogja bezárni. Napokig élt az utcán, ivott amit talált, evett, amit kapott, míg Timi kinyitott előtte egy újabb kaput. Kapott egy új kertet és egy új lehetőséget! Bár ez az új kert csak egy megálló volt, mégis mérföldkövet jelentett.

Amint Perec sorsáról tudomást szereztünk, azonnal szervezésbe kezdtem és bár jelenleg igen korlátozottak a lehetőségeink és talán nem is hittem eléggé benne, mégis sikerült, amiért nem tudok eléggé hálás lenni!

Hogy Timi, a befogadó helyzetét egy kicsit segítsük, a bejelentést követő napon útjára tudtunk indítani 2 zsák tápot Perecnek, amiért ismét köszönetet kell mondanom Juliannának! Ennivaló, innivaló már volt, viszont Perec erős szabadság utáni vágya hevében ideiglenes kertjéből kitört és ismét a közeli utcákat kezdte róni. Minden reggel és este azonban pontosan megjelent Timinél. Bár nem alakult ki közöttük mély barátság, biztos vagyok benne egyikőjük sem felejti el ezt a pár napot.

E néhány nap leforgása alatt többször beszéltem Timivel és ahogy teltek a napok, egyre inkább éreztem, hogy a komondor fajta ismeretének korábbi hiányát a Pereccel való rendszeres érintkezés szépen lassan kitölti. „-Nem bírok vele!”- mondta többször is, de a konokság és makacsság ellenére, minden reggel és este oda voltak készítve a finom falatok és a tál víz!

Közben pedig a háttérben igencsak ment a szervezkedés; chipolvasás, oltások és vizsgálat, autó nélkül … vajon találunk-e valakit? Találtunk bizony, nem is egy embert, aki ígért, de aztán mégsem úgy alakult. Hiszem, hogy minden okkal történik és Perec történetében is ezt látom; már dühöngtem, amikor ti megint mellém álltatok! Küldtétek a neveket, a telefonszámokat, az elérhetőségeket, ki az aki a közelben van, aki kimenne és veletek megint sikerült. Rátaláltunk Gábor doktorra, aki már az első telefonbeszélgetésünkkor ígéretet tett és bár az első kiszállásánál Perec nem engedte magához közel, ő mégsem adta fel!

 

 

 

 

 

 

Perec új születésnapja 2018.01.09. lett, amikor Árpád érte indult.

-… ez nem az első látásra szerelem, ez a szív facsargató komondor!” – mondta, amit soha nem fogok elfelejteni! Vannak még ilyen emberek, EMBEREK, akik a kicsiből is adnak, ha érzik annak szükségét!

Perechez 9.-én 2 ember kelt útra; Gábor doktor és Árpád.

Sajnos Perec nem igazán akart együtt működni, ezért egy kicsit le kellett szedálni, de nem aludt el, megtartotta méltóságát és végig követhette az eseményeket. Megkapta annak a lehetőségét, hogy méltósággal születhessen újjá. Nem volt könnyű és nem volt gyors sem. Chip ellenőrzés, chipelés, oltás és bepakolás. Talán olvasva egyszerű, de ott, a helyszínen nem az!

Végezetül, vagyis inkább az új kezdetként egy majd 2 órás autóút, immáron az új otthon felé. Az út nyugodt, Perec kissé kábán, de meleget és megnyugtató ringatózást érzett. Gondolom a lelke is megnyugodott kissé, talán érezte, hogy innentől már minden rendben lesz, érezte Árpád törődő gondoskodását.

 

Az érkezés után egy kis víz, majd ismerkedés az új szagokkal, két- és 4 lábú társakkal. Vagy 8-10 kg lucskos, sáros kolonc is lekerült róla és ma reggelre már túl van az első éjszakáján is.

 

 

 

Perec tehát végre biztonságban van!

 

 

Köszönet mindenkinek, aki akár egy megosztással, adománnyal vagy tevőlegesen részt tudott venni a mentésében! Köszönjük!

akomondor

Komondor, komondor, komondor.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

EnglishHungary