[R-slider id='2']

Komondorok téli muzsikája

27 feb, 2018

Komondorok téli muzsikája

Mostanság, az őrült időjárás miatt, reggelente még fagy, délre pedig már szikrázó napsütés van. Borzasztó érdekes, amikor reggel kilépve felénk csilingelnek a komondorok. Hogy hogyan is csilingel egy komondor? Lehetne ez egy találós kérdés, de én inkább most elmesélem, nekem mit is jelent.

 

Nálunk a kutyák amennyiben nem betegek, kint az udvaron kapnak helyet. Ugyan mindenkinek van saját kutyaháza, ami egy 10-es létszámnál már igencsak impozáns és nemcsak látványban. Persze ezek azok a házak, amiket a leginkább csak a legmegmagyarázhatatlanabb időben használnak csak pont akkor nem, amikor mi úgy gondolnánk, hogy értelme van. Szóval a kutyák kinn az udvaron szépen körbe fekszik a házat és ha dolog van; egy hívatlan madárka vagy róka betéved, akkor indul egy falkaként mindenki és újra scanneli a területet, megbizonyosodva az őrzendő teljes biztonságáról.
De a csilingelésnél maradva. Egy fagyos este a tincsek utolsó 1-2 cm-je megfagy és reggel, ahogy kilépünk hozzájuk és megindulnak felénk, akkor ezek a kis fagyott tincsek egymáshoz ütődve csilingelő hangot adnak. Fantasztikus élmény hallani ezt a komondor muzsikát!

 

Komondor Fajtamentő, Fajtamegőrző Alapítvány

akomondor

Komondor, komondor, komondor.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

EnglishHungary