[R-slider id='2']

Komondor wellness, avagy nyílt nap nálunk

12 Már, 2018

Komondor wellness, avagy nyílt nap nálunk

 

Fél éve, ősszel költöztünk. Mögöttünk a tél és talán már élvezhetjük a természet megújulásának első pillanatait. Új házunk, nagyobb kertünk végre lehetőséget adott arra, hogy veletek, akik nap mint nap követitek mentéseink, mindennapjaink beszámolóit, találkozhassunk, megismerkedjetek kutyáinkat és aktuális mentvényeinkkel.

Idén már másodszorra hirdettünk meg és nagy boldogsággal tölt el, hogy a másodikat harmadik majd negyedik és ki tudja még mennyi hasonló, ismerkedős, beszélgetős, komondoros délután követ. Már most vannak, akik jelezték, hogy várják a következő időpont bejelentését, hogy úgy szervezhessék a családi programokat. Tegnap a megjelentek között voltak akik már régen ismerik a fajtát, voltak, akik egy kedves mentvényünkkel vagy akár kettővel „tengetik” életüket és voltak akik bizony eddig csak tisztes távolból merték megcsodálni ezt az impozáns méretű, csodás kutyafajtát.

Akadtak olyanok, akik a rossz sztereotípiák végett tartottak tőle, de hosszú hónapok alatt nálunk olvasott posztokkal megváltozott a véleményük, tegnap pedig falkánkkal sikerült feloldani bennük a tévhitek miatt kialakult félelmet. Kapunk elé beparkoló autók, majd az erre referáló komondor reakciók az elején talán elbizonytalanítottak egy-két érkezőt, de amint a kapu kinyílt és a kutyáink viselkedése egy pillanat alatt megváltozott ( mi ott voltunk, a vendég pedig szent!), ők is megváltoztak és egyre nagyobb önbizalommal lépkedtek a bejárati ajtó felé, majd az alatt a 8-10 méter alatt, míg az bejárati ajtóhoz értünk fokozatosan erősödő bátorsággal és lelkesedéssel túrtak be a raszták közé.

Bent egy finom kávé, némi üdítő és híres pogácsáim már kikészítve várakoztak, de ( nem mintha rosszul esett volna ,-)) a legtöbb időt mégis kinn, a kutyák mellett töltöttük. Bugac, Böszme, Csikó, Táltos és Aszú, no és persze tiszteletbeli komondorunk; FicsÚr és Parázs fegyelmezetten és jól-nevelten viselkedett és a 10. évében lévő Dongó kutyánk is a maga házsártos módján, de a tökéletes házigazda szerepében kissé ugyan zsörtölődve kommentálta a vendégeskedést. Pár óra volt csupán, de minden perce meghitt és boldog volt.

Leginkább egy komondor wellnessre hasonlított, hiszen ahová csak néztünk ember és kutya egymás mellett, és míg az egyik fülig érő mosollyal az arcán dögönyözött, túrta a rasztákat és simogatta a busa fejeket, a hatalmas döngő oldalakat, a másik ( bár ez nem volt látható) ugyanakkora mosollyal és teljes áhitattal élvezte azt. Külön öröm volt, hogy velünk volt Olivia, Edit kislánya, aki a hatalmas kutyák látványától indíttatva, szaladgált és folyamatosan csacsogva rendezte az éppen hozzá legközelebb álló kutyát. Remélem a képek magukért beszélnek és ha nem is tudják azokat az érzéseket teljesen visszaadni, amit mi tegnap átélhettünk, egy részét mégis megmutatják.

Köszönjük, hogy itt voltatok és ezt a csodás délutánt ajándékoztátok nekünk!

Komondor Fajtamentő, Fajtamegőrző Alapítvány

akomondor

Komondor, komondor, komondor.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

EnglishHungary