[R-slider id='2']

Zengő mentése

6 okt, 2019

Zengő mentése

      Mint legtöbbször, Zengő első interneten megjelen képei alatt vélemények és instrukciók ezrei íródtak, hogyan és kinek kellene tennie valamit, de a tettek elmaradnak a posztolók legtöbbjének részéről. Itt sem volt másként, …
vagyis mégis, mert 3 hölgy a helyszínen kezébe vette a dolgokat, értesítettek bennünket és nem törődve az intrikákkal, nyakukba vették a várost és napokig keresték Zengőt, hogy biztonságba helyezzék, amíg érte tudtunk menni.

 

 

Könnyű másoknak megmondani a hogyant, főleg, hogy nincs elképzelés se arról hogyan kell egy ilyen kutyát befogni, biztonságba helyezni. Nem könnyű, egyáltalán nem egyszerű, de természetesen megoldható, ha sikerül megtalálni azokat az embereket, akik tudnak és akarnak is tenni valamit! Lehet, hogy csak egy megosztás, egy privát levél, vagy                                                               éppen a kereső munkában való részvétel, egy karantén hely felajánlása, az orvosi költségekben való részt-vállalás, vagy a szállítás, stb.

Tegnap sok mindennek össze kellett jönnie adott időben ahhoz, hogy Zengő sorsán minőségileg változtatni lehessen, sokan fogtunk össze, hogy sikerüljön, amiért mindig is hálás leszek és büszke is, mert ismét megismerhettem lelkes, tenni akaró embereket, akik nem késlekedtek amikor a tetteken volt a sor!

De kezdjük az elején!

Amikor a képek eljutottak hozzánk, azonnal felvettük a kapcsolatot Martinával, aki kiposztolta Zengő első képeit. Megtudtunk minden információt, hogy elkezdhessük összeszervezni a karantént, az orvost és a szállítást, mert mindennek idejében kellett meglennie ahhoz, hogy felelősen menthessük meg őt.

Hihetetlen, hogy viszonylag ilyen hamar sikerült rátalálni azokra az emberekre, akik időt, pénzt, és semmit nem sajnáltak ahhoz, hogy összefogva sikerüljön, így tehát tegnap kora délután útra keltünk. Nagy köszönet Földi Melindának, aki autóját és idejét ajánlotta fel, nem mellesleg csodás társaságával szórakoztatott a majd 300 km-es út alatt. Köszönet Andrásnak, aki az anyagi hátteret biztosította a tegnap úthoz és hihetetlen nagy köszönet Martinának, Katalinnak és Reninek, akik nyakukba vették a várost és megkeresték, befogták és biztonságba helyezték, mire érte tudtunk menni! Együtt, igen, együtt sikerült!

De visszatérve; kora délután indultunk és alig valamivel 4 után érkeztünk a Martináék által megadott címre, ahol már vártak bennünket. Gyors bemutatkozás, amikor mindannyiunk szemében benne volt a hála, az öröm, a szánalom és a remény is. Nem volt szép látvány Zengő, ahogy előjött a kis zugból, ahol már végre puha párnán, melegben feküdhetett, de mégis csóválva jött elénk. Nem sokat gondolkodtunk, nem sokat beszélgettünk, hiszen az állatorvos már várt bennünket időre, előkészítve mindent, felkészülve amire előre lehetett.

Sajnos a pórázon való kivezetés nem igazán működött, így ölbe kapva vittem a ketrechez és tettem be. Hamar felkaptuk és az autóba tettük, majd már repültünk is vele Piliscsabára Dr. Varga Noémihoz. A sor fintora, hogy nagy repülésünk nem tartott túl sokáig, mert alig jutottunk Kisterenyéig, amikor durrdefektet kaptunk. 2 „majdnem szőke nő”, egy focus kombival, pótkerék és kerék-cserélési gyakorlat nélkül, kénytelen-kelletlen egy mellékútra kanyarodva megálltunk.

Azt sem tudtuk mihez kezdjünk hirtelen, majd végül ismét Martináék segítségét kértük. Áldja őket az ég, hogy azonnal telefonálgatásba kezdtek, hol, ki érhető el a közelben, aki ki tud jönni hozzánk és megnézi mit lehet tenni! Alig telt el fél óra és 2 fiatalember jelent meg, 2 perc és lekerült a kerék, egy gyors vizsgálat, majd bepattantak a kocsijukba és ahogy jöttek, olyan gyorsan el is robogtak a kerekünkkel együtt.

Nem mondom, hogy nem fordult meg a fejünkben, mi van, ha vissza sem jönnek, de természetesen nem így lett. Megint fél óra és már újra mellénk parkoltak és amilyen gyorsan levették, pont annyira gyorsan vissza is tették a kereket, vagyis egy másikat, mert az előző teljesen használhatatlanná vált. „-Mennyit fizetünk?”- kérdeztük Melindával és legnagyobb megdöbbenésünkre a két fiatalember csak annyit mondott; -”Semmivel, csak vigyétek a kutyát és gyógyítsátok meg!”

Mi csak ott álltunk és hápogtunk, tágra meredt szemekkel!

Itt és most tehát engedjétek meg, hogy megköszönjük a Tóth Autószerelő Kft.-nek Salgótarjánból, a gyors és szakszerű segítséget, amivel ők is hozzájárultak Zengő mentéséhez! Köszönjük!

Tehát nem kevés késéssel indultunk tovább. És ha valami csúszik, akkor csúszik utána minden, így Varga Noémi doktornőt is értesítettük a késésről, aki biztosított bennünket arról, bármikor is érkezünk ő ott lesz és várja Zengőt. Bár a rendelési idő végén túl volt, mikor befutottunk, de nyitva volt és zokszó nélkül fogadott bennünket. 

Súlymérés, bőrkaparék levétel, általános állapotfelmérés, chippelés, injekciók és tabletták és még egy kis manikűr, pedikűr is belefért az időbe. Zengő alapos vizsgálaton esett át, amit viszonylagos nyugalommal viselt.

Bennem bízva, volt hogy az orrával nekem támaszkodva, lehunyt szemmel álldogált és ha megérintettem még kis farokcsóválást is kaptam.

Minden vizsgálat, adminisztráció és számlarendezés után már teljes sötétségben értesítettem Katalint, Zengő ideiglenes gazdáját, hogy hamarosan és most már tényleg megérkezünk. Alaposan elfáradva, de lelkesen szálltunk ki a kocsiból a ház előtt és vettük ki Zengőt szállítóboxostúl. Katalin hamar nyitotta a kertkaput, mi pedig bevittük a csodás udvarra a boxot. Az ajtót kinyitva Zengő azonnal kilépett és már el is kezdte végigszimatolni az új területet. Kis vézna, sebes testét látva tényleg összeszorul az ember szíve, de akkor már azért a boldogság is érezhető volt minden mozdulatában, hát még amikor a finom meleg vacsora is előkerült. Behabzsolta egy szempillantás alatt és minta még mosolygott is volna.

Este 9 óra és mi még mindig Katalin kertjében álltunk, átadva a gyógyszereket, vitaminokat és az instrukciókat hozzá, hogy Zengő gyógyulása most már tényleg a leghatékonyabban elindulhasson. Aztán búcsú és irány haza, haza a gyerekekhez, a családhoz és a saját egészséges, boldog kutyáinkhoz.

Mi a tanulság, a konklózió, kell-e egyáltalán? Talán nem kell, mert remélem elolvasva mindenki érzi, hogy az együtt ereje mekkora tud lenni, hogy jöhetnek előre nem látott akadályok egy nehezen összeszervezett közös munkában, de az is megoldódik, ha a jó embereket találjuk meg!

Mérhetetlenül hálás vagyok azoknak, akik megosztották és eljuttatták hozzánk Zengő képeit, Andrásnak az adományt, amiből az üzemanyagot és az első orvosi vizsgálatokat kifizethettük, Menczel Martinának, Menczel Katalinnak, Krizs Reninek, akik napokig keresték, majd befogták és biztonságba helyezték Zengőt, a fiatalembernek, aki arra a pár napra helyet adott neki, a Tóth Autójavító Kft-nek, Dr. Varga Noéminek és asszisztensének, természetesen Melindának, aki az autójával a szállítást oldotta meg és Katalinnak zengő ideiglenes gazdájának!

Mennyi ember Zengőért!!! KÖSZÖNJÜK!

Aki pedig úgy érzi, hogy támogatni szeretné Zengő mentési és orvosi költségit az a következő módokon teheti meg;

Komondor Fajtamentő Alapítvány

K&H Bank

10400212-50526756-54481002

Paypal;

komondorrescue@gmail.com

A megjegyzés rovatba írjátok be; ZENGŐ

akomondor

Komondor, komondor, komondor.

EnglishHungary