[R-slider id='2']

Ingyen kutya !?

28 jan, 2021

Ingyen kutya !?

 

Ingyen kutyának nincs becsülete!”, tartja a közmondás és valóban, amit ingyen kapunk, bár sokkal csábítóbb, mint, amiért fizetni kell, értékelni mégsem tudjuk.

 

Már csak, ha arra gondolunk, hogy az ingyen megkapott bármiért még az is ácsingózni kezd, akinek egyébként nincs is szüksége rá, vagy nem is ismeri, nem is tudja használni, vagy még esetleg a körülményei sem olyanok,

… de ingyen van, hát „kell”!

A “semmiért valamit” elve valamilyen rejtélyes okból ellenállhatatlan.

Pedig az ingyen dolgok sohasem igazán ingyenesek, a tulajdonlás mindig költséggel jár. Semmi sincs ingyen!

Kutya esetében például jó tudni, hogy az etetés mellett, az egyszer kötelezően megvásárolt termékek; kutyaház, etetőtálak, nyakörv, póráz, stb mellett az etetés, kötelező oltások, a regisztrált chip, az esetleges egészségügyi problémák esetén az orvosi kezelések igen nagy költségeket jelentenek.

Tovább gondolva;

Az ingyen kutya, vajon miért ingyenes?

Talán nem kapott megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot korábban, nem kapott oltást, chip-et, féreghajtást, ha csak az alap dolgokra gondolunk?

 

Ha tényleg nem kapott akkor ez milyen következményekkel jár az új gazda szempontjából?

Ha chip nélkül vásárolsz, fogadsz örökbe, kapsz ajándékba, jó ha tudod, hogy törvényt sértesz, ugyan úgy, ahogy az is, aki eladja/odaadja neked!

Ha oltási könyv, oltások nélkül kerül hozzád, akkor a kiskutya bár ránézésre talán egészséges volt, az új környezetben azonnal elkaphat valami fertőző betegséget. Régi környezetében immunissá vált az adott kórokozókkal szemben, de onnan kiragadva ezt az immunitását azonnal elveszíti. Erre pedig ráerősít a költözés okozta stressz is. Mint ahogy az új táplálék bevezetése bélproblémákhoz vezet, melyből igen hamar bélgyulladás lehet. Ennek kezelése amellett, hogy igen drága, sok esetben az ingyen kapott kutya életébe is kerül.

Vajon tehát ingyen kaptuk azt a kutyát?

Gyarló az ember, mert bár akarja az ingyen dolgokat, nem értékeli megfelelően!

Az ingyen kutya iránti kezdeti nagy örömöt, hamar felváltja a megszokás, az unalom, majd a szétrágott, lepisilt, kutya által tönkretett dolgok dühig erősítik a negatív érzéseket.

Pedig ezek, akkor is megtörténnek, ha esetleg pénzt adtunk érte, de így, hogy ingyen volt, valahogy sokkal nagyobbnak látjuk a problémát/ problémákat!

Mint ahogy az is tény, hogy az ingyen kapott, megszerzett kutyától könnyebben is válik meg „gazdája”, mint az , aki bármennyit is adott érte.

Ha pénzt adunk valamiért, anyagi kiadással jár részünkről, akkor már nem szívesen mondunk le róla, akkor inkább akarunk dolgozni érte, hisz az hozzánk tartozik, nem úgy, mint egy ingyen kutya!

Vannak felbecsülhetetlen értékű dolgok, amiket nem tudunk pénzért megvásárolni. Ilyen a barátság, a család, az emlékek, a vidámság és az őszinteség, de nem egy kutya élete!

akomondor

Komondor, komondor, komondor.

EnglishHungary