[R-slider id='2']

Egy gazda, mindig gazda!

8 Júl, 2021

Egy gazda, mindig gazda!

Kemény kérdés;
Ki a felelős?
Ki a felelős, hogy egy komondor bajba kerül?
Bár értelme nincs kutatni, hisz az eredményen nem változtat, de fontos belegondolni mindenképpen, mert amíg mi magunk nem változunk a helyzet sem változhat!
Egyre több komondor kerül utcára, gyepire vagy kénytelen lelkes, vagy éppen “nem lelkes állatvédők” segítségében bízva új otthonra találni.
Nap mint nap 3-4 bejelentést kapunk, … már fáj hallgatni is az okokat, amiről nagy-többségben már tudjuk, hogy csak gyenge agyszülemény, hogy megszépítsék saját gondatlanságukat, felelőtlenségüket, lustaságukat, stb
… és mindez még fokozható, ami szinte elképzelhetetlen de van aki még ezt is tudja fokozni!
” … Ha nem jönnek érte, akkor maguk miatt el kell altatnom!” …
Egy GAZDA (!) felelősséget kell érezzen a kutyája iránt és ez nem eladható, elajándékozható vagy átruházható! Egy kutya a gazdához tartozik az első pillanattól kezdve ahogy a gazda gazda lett!
A felelősség egy olyan szeretet, mely a mindennapok teendői mellett érzelmeket generál, szorosabbá fűz és összeköt …
De ez a felelősség ki is tart, mindig és …örökké! Bárhogy alakul az élet, bárhogy sanyargat és bármilyen nehéz feladatok elé állít, a kutyám sorsának rendezése mindig és minden körülmények között az én.., a gazda dolga!
Az én dolgom volt annak idején a döntés meghozatala is; megveszem, elhozom, hagyom, hogy akként éljen, amire született, gondozom, gyógyítom ha kell és elengedem, ha másként nem tehetek…
…de soha, soha nem adhatom fel emberségemet, soha nem csúfolhatom meg a kutyámnak tett ígéretemet!
” …szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra…!”
Antoine de Saint-Exupéry

akomondor

Komondor, komondor, komondor.

EnglishHungary