Gubancos Magyar Komondor Kennel

Gubancos Magyar Komondor

2009 óta él velünk, családunkban komondor. Én is és férjem is egész életében kutyás családban élt, de a komondor csak már saját családunk megalapítása után válhatott családtaggá.
Álomból valóság!
A magyar szépirodalomban nem egyszer leírt tiszta jellemű ízig-vérig magyar óriás azóta már családunk és hétköznapjaink részéve. Tiszteljük és becsüljük jellemét, kitartását, intelligenciáját, erejét, családjához való ragaszkodását és megbízhatóságát.
Két gyermekünk is komondor, komondorok mellett nőtt fel, soha nem csalódva bennük.
Igaz, hogy 2009 óta van komondorunk, csak 2015-ben döntöttünk úgy, hogy tenyésztésbe fogunk.
Célunk, hogy olyan komondorok szülessenek nálunk, akik jó idegrendszerrel és tökéletes külsővel méltó képviselői lehetnek fajtájuknak. Ismerve a komondorok történelmét a kezdetektől napjainkig fontosnak tartjuk az ősi ösztönök meglétét, melyet tenyészkutyáinknál a ösztön-teszteken fel is mérünk és fontosnak tartjuk a genetikai betegségekre való szűrést is ( csak diszplázia mentes egyedekkel tenyésztünk!! ), hogy a így segítsük megőrizni a komondor fajta egészségét. Biztosak vagyunk abban, hogy e csodás, ősi fajta túlélésének ez lehet csak az alapja.
Szeretnénk segíteni a komondort, hogy ismét fontos szerepet játszhasson a XXI század hétköznapjaiban.
Tapasztalatunkat és tudásunkat a komondorok jellemét illetően saját kutyáinkon, illetve az elmúlt évben hozzánk került több mint 400 mentett komondortól szereztük.
Rajtuk keresztül ismertük fel, hogy a komondor jövője a tenyésztők kezében van! Tudjuk és hisszük, hogy egy megbízható tenyésztő, aki mind küllemben, mind pedig belső tulajdonságokban szem előtt tartja az ősi elvárásokat, olyan kutyákat adhat a mai családoknak, amikről büszkén mondhatjuk napjainkban is: A kutyák királya!

Gubancos Magyar Komondor Kennel – Hungary

+36-30-746-8753

gubancosmagyar@gmail.com

Dr. Hegedüs Orsolya