Élősködők elleni védekezés

Élősködők elleni védekezés

  

 Napjainkban az enyhe telek miatt a kullancsok, bolhák és egyéb élősködők nem pusztulnak el, hanem tavasszal nemcsak az új állomány, de a tavalyi is támad. A komondor dús szőre miatt szinte lehetetlen megtalálni benne ezeket az apróságokat, ezért a megelőzésért mindent meg kell tennünk!

Vannak spot-on-ok, melyet a széthúzott tincsek közé a gerinc vonalában kell végig cseppenteni.

Vannak, nyakőrvek, mely inkább a rövid szőrű fajtáknál használ, a komondorok többségénél azonban egyszerűen hatástalanok. 

Vannak tabletták, injekciók, melyek a leírásaik alapján akár 3-6 hónapra megvédik kedvenceinket.

Hogy ki mit alkalmaz és miben hisz, az a maga dolga! Van, akinek ez vált be és van, akinek az.

Mi dupla védettséggel “dolgozunk” és nem szeretjük különböző kemikáliákkal terhelni a kutyáink, mentvényeink szervezetét. Egyszerre használunk spot-on-t és Neostomosan-t.

 A Neostomosan nevű készítmény 1 ampulláját 1 l vízben kell feloldani, majd a kutya testére permetezni. Egy alkalommal nem kell a teljes mennyiséget felhasználni, egy felnőtt komondor tökéletesen beteríthető max. 1dl felhasználásával. Az oldat kijuttatását növény permetező segítségével a legkönnyebb megtenni. Védettséget kb 7-10 napra ad egy permetezés, de cserébe 1 ampulla ára kb. 400-600 Ft csak.  Használhatjuk még a készítményt a kutyánk  fekhelyének  és körnékének “tisztán” tartására is, ugyanis légyriasztó hatása is van.

Ha mégis megtörtént a baj és kullancs szezonban a kutyánk étvágytalan, levert, véres a vizelete, stb., akkor azonnal jelezzük állatorvosunknak a bajt, tegyük a kutyát kocsiba és induljunk hozzá késlekedés nélkül.

Az imizol injekció időben történő beadása még segíthet, ezért minnél hamarabb adassuk be!